Column: Nieuwe trajectcontroles per 1 november





 

Een geschenk uit de lucht dat fijnstof, want het betekent dat Koos Spee nog steeds mag meedoen! Verkeersveiligheid, niemand gelooft er nog in. Snelheidsboetes zijn er om de staatskas te spekken. Koos Spee krijgt een percentage van de winst, waarmee hij zijn koninkrijk mag financieren.



Even zouden we nog in Koos Spee kunnen gaan geloven. Vorig jaar is het aantal verkeersdoden flink gedaald en volgens minister Peijs is dit dankzij de inspanningen van Koos Spee. Verkeerskundigen hebben geen vertrouwen dat mensen in 2004 massaal hun gedrag hebben aangepast, wat voor de daling van verkeersdoden heeft gezorgd.



Naar oorzaak heeft de grootste daling van verkeersdoden plaatsgevonden in de categorie "Onbekend, niet van toepassing". Ook kijkend naar de resultaten van de andere categorieën, kan er met grote zekerheid worden gezegd dat het werk van Koos Spee nauwelijks invloed heeft gehad op de daling van het aantal verkeersdoden.



Koos Spee heeft wéér gefaald, dus laat dat verkeersveiligheid maar even zitten. Spee mag nu opeens blijven voor het milieu. Door strenge Europese regels voor fijnstofconcentraties in de lucht, mogen er in Nederland geen wegen, huizen of bedrijfsterreinen meer worden gebouwd. Het kabinet vond de oplossing in een landelijk project van snelheidsverlaging. Per 1 november dit jaar, wordt op vijf snelwegtrajecten de snelheidslimiet verlaagd. Stukken op de A20, A10, A12 worden teruggebracht naar 80 km/uur, de A13 krijgt een limiet van 100 km/uur.



Het is dus goed nieuws voor Koos Spee dat hij mag blijven. Koos Spee heeft namelijk al gefaald op de volgende vlakken: geloofwaardige snelheidshandhaving, verbetering van de verkeersveiligheid, aanzien en respect verworven onder zijn gelijken/collega's, het imago van de politie verbetert onder het publiek, geloofwaardigheid vergaart onder verkeerswetenschappers en verkeerskundigen, een natuurlijke en oprechte loyaliteit verworven onder politiepersoneel, het rechtsgevoel in Nederland verbeterd, de overheid een betrouwbaar gezicht gegeven, de rechtstaat verdedigd, noch heeft Koos Spee het voor elkaar gekregen om een substantiële vooruitgang te boeken in de fatsoensnormen en waarden onder de bevolking.



En vanuit die zwaar beschadigde reputatie mag Koos Spee nu met het milieumotief voor zichzelf opkomen. Koos heeft "de zaak" en eigenbelang weer eens handig gecombineerd en telt weer helemaal mee!



Het goede nieuws is, nog vier jaar en Koos Spee is met pensioen!

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  7-12-2005  


|

FlitsKaart