Column PVV Den Haag: Verkeerscirculatieplan

 

Een ingezonden column van Richard de Mos, Tweede Kamerlid voor de PVV en gekozen in de gemeenteraad van Den Haag. Flitsservice mailt regelmatig met politici van enkele partijen, waaronder ook de PVV. Wij hebben het verzoek gedaan of er geen belangstelling was voor het inzenden van columns over het verkeersbeleid in Nederland.
Bij deze de eerste, wij hopen op vele meer, liefst van diverse partijen.

Haags verkeerscirculatieplan; Ondernemers wanhoop nabij!

Door Richard de Mos

Afgelopen zaterdag heeft de Partij voor de Vrijheid een klachtenmeldpunt geopend voor het tegengaan van de verdere invoering van een megaproject in de Haagse binnenstad; het verkeerscirculatieplan genaamd. Dit plan moet de binnenstad van Den Haag autoluw maken.

Met het meldpunt “VCP KAPNÂH” wil de PVV bewijzen dat er geen enkel Haags draagvlak is voor dit ridicule plan en dat dit speeltje zo snel mogelijk moet worden geprullemandeerd.

Doordat de binnenstad nauwelijks meer te bereiken is voor zowel winkelend publiek als voor leveranciers, komen winkeliers zwaar in de problemen. Zowel de Wagenstraat als de Gedempte Gracht liggen in ‘het rampgebied’. Ondernemers daar spreken van een omzetdaling van respectievelijk 50 en 30 procent. Er zijn al ondernemers die personeel hebben moeten ontslaan.

Dit alles ten faveure van de zittende politieke elite, die dit prestigeproject, waar nu al 50 miljoen euro in omgaat, als speeltje zien.

Zogenaamd ten gunste van het milieu, zo stelt GroenLinks. Maar om de binnenstad te bereiken maken automobilisten nu veel meer kilometers omdat zij gigantisch moeten omrijden. De gevestigde partijen doen waar ze zin in hebben, terwijl organisaties zoals de Kamer van Koophandel, het MKB, alsook een burgerpetitie VCP Nee luid en duidelijk zijn geweest in hun oordeel; Geen verkeerscirculatieplan in Den Haag.

Het zijn niet alleen de Haagse ondernemers die steen en been klagen over het VCP. De boodschappenbegeleidingsdienst, die ouderen voorziet in hun boodschappen, kan de binnenstad ook niet meer in. Hierdoor kunnen oude mensen, die voor hun sociale contacten van deze dienst afhankelijk zijn, niet meer worden opgehaald en thuisgebracht. Bovendien is het wachten op de eerste ambulance die door de omhoog staande paaltjes in geval van de nood de binnenstad niet in kan. Een ervaring die de Haagse dierenambulance al heeft.

“Het VCP is een kwestie van wennen”, zo stellen de gevestigde partijen. Ja, dank je de koekoek; ga dat eens vertellen aan al die Haagse ondernemers bij wie het water tot aan de lippen staat. Daarom beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald: De stekker uit het zoveelste geldverslindende en niets oplossende megaproject.


Richard de Mos is namens de PVV Tweede Kamerlid en Gemeenteraadslid in Den Haag

Wilt u reageren op het VCP KAPNÂH Meldpunt: [email protected]ail.com

 
 
Bron: Richard de Mos
 
  29-3-2010  


|

FlitsKaart