Column Rob Hoogland uit de Telegraaf, over handsfr

 

Verbod


Column Kringen, door Rob Hoogland, De Telegraaf, dinsdag 20 november 2001

Soms, heel soms, neemt Hare Doorluchtigheid Tinus Tolpoort ook goede beslissingen.
Ja, ik besef 't: het is moeilijk te aanvaarden. Onlangs nog durfde madam doodserieus te suggereren dat het Nederlandse fileprobleem nauwelijks nog zou bestaan als er geen automobilisten meer zouden zijn die de snelheidslimieten aan hun laars lappen. Ik hoorde dat via de autoradio op het moment dat ik met een vaart van drie kilometer per uur in een file vol brave burgers meepruttelde, dus a begrijpt wellicht dat ik toen even een Herman Brood?dood overwoog. onbegrepen als ik mij voelde door het door God en gebod boven mij gestelde gezag in de persoon van de minister van Verkeer & Waterstaat. Maar ja, ik bevond mij op dat moment twee kilometer van het Hilton en had dientengevolge nog bijna drie kwartier om erover na to denken. En dat was mijn redding.
Waar was ik ook alweer?
O ja: ik zei dat Tineke Netelenbos of en toe ook goede beslissingen neemt en doelde daarmee op haar wetsvoorstel om mobiel bellen in de auto te verbieden. Het werd inderdaad de hoogste tijd. 't Is levensgevaarlijk, dat gebel in de auto. Bovendien bevordert de bepaling dat handsfree telefoneren wél mag het goede humeur. Ik blijf het in elk geval een uiterst amusant gezicht vinden als ik in de file naast iemand sta die zich alleen in zijn auto bevindt en er toch hevig gesticulerend op los zit te kakelen.
Prima, Tinus!
Goed gedaan, meissie!
Klasse, juf!
Nou ja, zo is het wel weer genoeg. Het moet mij namelijk van het hart dat er toch wel het een en ander aan het wetsvoorstel mankeert. Wat zeg ik? Er mankeert zelfs heel veel aan! Want welke belangrijke groep van verkeersdeelnemers ontspringt opnieuw de dans?
Juist!
De fietsers!
Wel eens een fietser met een portable tegen het oor door de stad zien sjezen, te wijl hij of zij zonder uitzondering de meest nutteloze gesprekken voert? Ik wel. Ik beschouw het als weinig minder dan een mirakel dat ik daarbij nooit getuige ben geweest van een dodelijk ongeval. Fietsers trekken zich sowieso al niets aan van de verkeersregels. Verplaatsen zij zich ook nog eens telefonerend, dan is de beer helemaal los en zou je als toevallige passant zelfs nog een grotere kans op overleving hebben wanneer Stevie Wonder het zadel bemande. En dan heb ik het nog niet eens over bellende voetgangers gehad.

 
 
Bron: de Telegraaf
 
  20-11-2001  


|

FlitsKaart