Controle op sluipverkeer

 

Dinsdagmorgen heeft politieteam Geldermalsen een verkeerscontrole gehouden speciaal gericht op sluipverkeer in Beesd wat de file probeert te omzeilen op de A2.

Bestuurders nemen dan de afslag Waardenburg en rijden binnendoor over de Boutensteinseweg en door Beesd heen om zo bij Beesd weer de A2 op te rijden. Daarbij zou hard gereden worden en ook door rood bij een verkeerslicht dat daar staat ook om het sluipverkeer tegen te gaan.

De controle vond zowel opvallend als onopvallend plaats. In totaal werden met de lasergun 11 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Met als uitschieter een hoogst gemeten snelheid van 130 km per uur waar 80 als maximum geldt. Vier keer is er een bekeuring geschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Extra gevaarzetting is nog dat op de Boutensteinseweg ook fietsers op de rijbaan fietsen omdat er geen apart fietspad ligt. De politie ziet aanleiding om op deze locatie vaker te gaan controleren.

Actie na melding
Diezelfde dag kwam er een melding op het politiebureau binnen dat er op de Voetakkerweg en Hooiweg in Geldermalsen een eenrichtingsweg was ingesteld en dat men zich daar niet aan zou houden. Het team is daar gelijk op ingesprongen door ter plaatse een controle in te stellen. Twee bekeuringen voor het negeren van een geslotenverklaring werden uitgereikt.
Andere bekeuringen waren er voor: niet dragen van de gordel (7), niet handsfree bellen (5), verlopen apk en een auto is uit het verkeer genomen voor onderzoek in verband met getinte ramen en sportuitlaat. (08)

 
 
Bron: Politie.nl
 
  19-9-2007  


|

FlitsKaart