Controles autosnelwegen: 99,6 % nuchter772x

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met politie Midden en West Brabant en Limburg Noord in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 december 2007 op meerdere locaties langs de autosnelwegen alcoholcontroles gehouden. In totaal legden 3333 bestuurders een blaastest af. Het percentage bestuurders dat geen alcohol had gedronken bedroeg 99,6 %.

Veertien bestuurders hadden wel teveel alcohol gedronken, waarvan twee beginnende bestuurders. Er zijn geen rijbewijzen ingevorderd.

Doelstelling

De alcoholcontroles hebben tot doel om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. In 2006 vielen er 811 doden in het verkeer. Uit de gegevens van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat uit 2005 waren er in ons land door het gebruik van alcohol in het verkeer 115 verkeersdoden te betreuren. Het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van een alcoholongeval wordt geschat op 2600. De maatschappelijke kosten hiervan bedroegen in 2003 ongeveer 2 miljard Euro.

Boetes

In totaal is een bedrag van 1331 euro aan openstaande boetes geïnd. In vier gevallen was er sprake van onverzekerd rijden.

Locaties

De controles vonden plaats op de rijksweg A4 bij Nieuw Vennep, A2 bij Weert, A28 bij Zwolle, A58 te Gilze en Rijen. Aan de controles werkten 90 medewerkers mee.

Bron:  KLPD

Melder: MarcoV

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram