De Fata Morgana van Koos Spee





 

Afgelopen week lanceerde meneer Spee (Verkeersofficier van Financiën) een nieuw wapen in de strijd tegen de radardetector. Met een zogenaamde radardetector-detector (rdd) is de klopjacht op de detector nog verder geïntensiveerd. Dit ondanks de belofte van Spee dat er niet speciaal jacht zou worden gemaakt op de detector. De controle op het bezit van een detector zou simpelweg toegevoegd worden aan de reguliere controles.



Dat meneer Spee niet in z’n eerste leugentje gestikt is, wordt onderhand een steeds bekender feit. Jarenlang heeft hij verkondigd dat de detector verboden zou worden en keer op keer bleek dit niet waar te zijn. Tot aan het begin van dit jaar. Toen bleek dat op een slinkse manier het detectorverbod er in een democratisch zwart gat doorheen is gedrukt. Schreeuwende krantenkoppen verkondigden de overheidspropaganda van Spee en tienduizenden detectoren verdwenen van het toneel.



Echter, de bezitters van een inbouwmodel hadden weinig te vrezen van een dergelijk verbod. Onzichtbaar weggewerkt in de voorkant van de auto bleef de detector verborgen voor de grijpgrage handen van Oom Agent. Uiteraard zinde dit meneer Spee niet en hij beval een lading rdd’s aan te schaffen om ook deze verkeerscriminelen definitief een halt toe te roepen.



In het programma ‘Wegmisbruikers’ propageerde meneer Spee dat de pakkans zo goed als 100% is. Uit de geschiedenis blijkt dat mensen die zeggen dat iets niet kan al snel door de waarheid worden ingehaald. Zo zonk het onzinkbare schip ‘Titanic’ al op zijn eerste reis naar New York en kon de onkraakbare kopieerbeveiliging voor muziekcd’s van Sony en Universal met een simpel Post-it papiertje worden uitgeschakeld.



Zo zal het ook de rdd vergaan. Er wordt inmiddels al druk getest en de verwachting is dat binnen korte tijd er een oplossing tegen de rdd komt. Niet omdat men hier zo graag de wet wil overtreden, maar meer als protest tegen het (wan)beleid van meneer Spee. Het resultaat van zijn beleid is na al die jaren nog steeds niet terug te vinden in een daling van het aantal verkeersdoden. Daar is het iedereen (zeker ook ons) namelijk om te doen. Vorig jaar steeg het aantal verkeersdoden helaas weer naar een hoger niveau. Eén van de vele bewijzen dat meneer Spee op de verkeerde weg zit. We hadden bijvoorbeeld liever gezien dat meneer Spee 30 alcoholtesters extra had aangeschaft en de oorlog had verklaard aan alcomobilisten. Getuige de trieste berichten in de kranten, zoals vier doden door alcohol bij Reeuwijk afgelopen weekend en twee doden door alcohol op de Bergmaas in Zeeland afgelopen donderdag, valt hier namelijk een hoop meer winst te halen.

 
 
Bron: Flitsservice
 
  25-5-2004  


|

FlitsKaart