De hele snelweg dicht bij groot onderhoud





 

UTRECHT - De grootschalige wegwerkzaamheden leiden de komende twee jaar vaker tot een totale afsluiting van de betreffende snelweg. Dat is veiliger voor wegwerkers en verkort de werktijd.



Minister Peijs is voorstander van deze aanpak, als er goede omleidingsroutes voorhanden zijn. Ze zei dit zaterdag bij de opening van het werkseizoen. "Maar het kan niet altijd, omdat omrijden soms niet mogelijk is." Peijs bezocht zaterdag de wegwerkzaamheden bij knooppunt Oudenrijn (aansluiting A2-A12) Het verkeer blijft daar tijdens de werkzaamheden gewoon doorrijden, omdat er geen alternatieve routes zouden zijn. De ANWB is groot voorstander van een volledige afsluiting. Het enkel beperken van het aantal rijstroken zoals nu vaak gebeurt, is volgens Arnoud Broekhuis veel frustrerender. ,,Dat zorgt echt voor dramatische files en ben je vaak alsnog genoodzaakt om een omleidingsroute te openen. Sluit gewoon helemaal af, dan weet iedereen waar hij aan toe is en voor de mensen die aan het werk zijn is dat ook nog eens veiliger. Zij kunnen ook nog eens beter doorwerken.”



De komende tweeënhalf jaar staan omvangrijke werkzaamheden op stapel. Het betreft vooral achterstallig onderhoud. Alleen al voor 2006 gaat het om tweehonderd locaties.

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  24-4-2006  


|

FlitsKaart