De Poenmachines!



x

Met de trajectcontroles op de A4, de A12 en de A2 wil Koos Spee het aantal snelheidsovertreders terugdringen tot onder de 1%. Wie denkt dat dit een eerlijk systeem is, moet dringend op de hoogte worden gebracht!



Eerder publiceerde Flitsservice al een artikel met afbeeldingen waaruit blijkt dat de gekozen trajecten geen probleem met de verkeersveiligheid is. De bevindingen van dit artikel is voorgelegd aan Tweede Kamerleden van de VVD, het CDA en de LPF die tot op heden hiermee nog niets zichtbaars hebben gedaan!



Bij de Adviesdienst Verkeer en Vervoer vinden we een Excel sheet met daarin het aantal gereden kilometers per wegvak. Als er gesorteerd wordt naar het aantal gereden kilometers, staan de A4, A12 en de A2 bovenaan, het zijn precies de wegvakken waar nu de trajectcontroles zijn neergezet! Toeval?



Door het jaarlijks aantal gereden kilometers te delen door de lengte van het wegvak, krijgen we het aantal passerende voertuigen.



Voor de A12 zijn dit 49,861,190 passanten. Als er 1% snelheidsovertreders zijn, dan hebben we het over 498,612 snelheidsboetes per jaar.



Voor de A4 zijn dit 58,105,810 passanten. Als er 1% snelheidsovertreders zijn, dan hebben we het over 581,058 snelheidsboetes per jaar.



Voor de A2 zijn dit 50,920,420 passanten. Als er 1% snelheidsovertreders zijn, dan hebben we het over 509,204 snelheidsboetes per jaar.



Is dit veel?



Er zijn 26 politiekorpsen in Nederland. Met flitspalen, mobiele controles en laser-guns moet één politieregio 258,000 snelheidsboetes ophalen in één jaar.



Uit bovenstaande gegevens blijkt, dat als er maar 1% te snel rijdt op de korte stukjes snelweg waar nu trajectcontroles komen, dan wordt er per trajectcontrole twee keer zoveel opgehaald dan een hele provincie voor elkaar kan krijgen.



En al dat geld gaat allemaal weer naar Koos Spee, die daar nieuwe trajectcontroles voor kan kopen.



De trajectcontrole mag daarom met recht een poenmachine genoemd worden. Zelfs met “supersucces” verdient het apparaat nog twee keer zoveel dan een hele flitsende provincie voor elkaar kan krijgen!

Bron:  Flitsservice.nl

Melder: DrNomad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram