De valse beeldvorming van Wegmisbruikers

 

Laatst was er bij wegmisbruikers (SBS6) een achtervolging te zien van een gestolen Mercedes over de Limburgse wegen. Voor wie het gemist heeft hieronder een filmpje van You Tube;
Tijdens de achtervolging worden er grote risico’s genomen om de bestuurder aan te houden. Het filmpje wordt afgesloten met de commentaar stem van Andre van de Toorn dat "desondanks kan de crimineel door de politie worden aangehouden", daarmee suggererend dat de verdachte (want eenieder is onschuldig tot schuld in rechte is komen vast te staan) ter plekke is aangehouden.

Dat dit niet waar is, blijkt uit het onderstaande bericht op de website "Plaats Delict".Hierop is het hele verhaal omschreven, inclusief de overval die er aan vooraf ging. Echter is de Politie nog steeds op zoek naar de dader, omdat ze deze, ondanks de achtervolging, niet te pakken hebben gekregen.

Helemaal onder op de website is het filmpje van het opsporingsbericht te bekijken, waarin ook precies dezelfde beelden als in Wegmisbruikers worden gebruikt. Echter nu met een anders resultaat, het NIET staande houden van de bestuurder.

De situatie die wegmisbruikers dus wil schetsen is dat er aan de videosurveillancewagen niet te ontkomen valt. Daarnaast wil men koste wat het kost de actie verantwoorden met de argumenten dat de Politie over een zeer goede rijopleiding beschikt en dat de dader uiteindelijk is aangehouden.

Wij kregen net mail van iemand die BVOM gemaild heeft. Daarin wordt gesuggereerd dat die overal van vorig jaar is, namelijk 6 november 2007, en dat dit een ander geval is. De Heer Boelhouwer zegt letterlijk: "De bestuurder van de Mercedes is wel degelijk - zoals dit in Wegmisbruikers is verteld - aangehouden." Ja, inderdaad. 3 weken later!

Nogmaals het bewijs dat het programma Wegmisbruikers de propaganda spreekbuis is van het BVOM en dat er weinig waarde moet worden gehecht aan de uitspraken van het BVOM en Wegmisbruikers. Sensatiezucht vanuit de programmamakers en propaganda vanuit het BVOM.

 
 
Bron: Zelf toevallig tegengekomen! Melder: Anoniem
 
  4-4-2008  


|

FlitsKaart