De wijken zouden veiliger zijn orakelt het BVOM

 

Het volgende uitgegeven persbericht door het compleet onafhankelijk en objectief Buro (selectieve) Verkeershandhaving werd wederom zonder enige verificatie overgenomen door de media. Op goede wijkontsluitingswegen, waar 50 km/u een goede snelheid is, werd de limiet uit kostenoverwegingen naar 30 bijgesteld.
Dit omdat anders elke echte woonwijkstraat voorzien moest worden van een 30 zone bord. Nu zet je aan de ingang van zo'n wijk het 30 zone bord en iedereen overtreed opeens de wet, is de limiet overdreven laag en ben je met 45 km/u al een echte wegpiraat, maar bespaart de gemeente een bak met geld. Uiteraard werd er niet gecontroleerd in de echte wijkwegen.
DEN HAAG - Een nieuwe aanpak van justitie om de verkeersveiligheid in woonwijken te verbeteren door aan de hand van klachten van burgers extra te controleren, is een succes. Dat blijkt uit de eindrapportage over een proef met de nieuwe aanpak in de regio IJsselland.Normaal gesproken controleert de politie op plaatsen waar relatief veel verkeersongelukken voorkomen. In de nieuwe aanpak laat justitie zich echter leiden door klachten van burgers over verkeersonveiligheid. Aan de hand van deze gegevens stelt het BVOM mankracht en apparatuur ter beschikking om de situatie te verbeteren. „De projecten worden daar ingezet waar mensen een onveilig gevoel hebben, maar waar dit niet met harde cijfers is te onderbouwen”, aldus het BVOM.Door deze controles is het aantal overtreders in woonwijken in IJsselland gehalveerd. Volgens de eindrapportage werden in een jaar tijd meer dan 10.000 overtreders aangepakt en nam het gevoel van veiligheid met 25 procent toe.De nieuwe aanpak werd onder meer uitgeprobeerd in Deventer en Steenwijk. Sinds de eerste resultaten van de proef eerder dit jaar bekend waren, zijn volgens het BVOM in heel Nederland vergelijkbare projecten opgezet. „Gezien de goede resultaten wordt deze aanpak een vast onderdeel van de verkeershandhaving van de politie”, aldus justitie.
Terwijl onderstaand een veel vaker voorkomend geval is.


Meisje (1) overleden door ongevalBRIELLE - Een meisje van anderhalf jaar uit Maassluis is in de nacht van zaterdag op zondag overleden aan de verwondingen die zij zaterdagmiddag had opgelopen doordat zij werd aangereden in Brielle.Het kindje werd overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar zij kort na middernacht overleed.De 37-jarige vader van het meisje reed zijn dochter aan toen hij met zijn auto achteruit reed en haar daarbij niet zag. De vader bracht zijn kind direct naar het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, van waaruit zij naar het Sophia werd overgebracht.
In en intriest, maar gebeurt veel te vaak en vanuit door boomknuffelaars geinfiltreerd 3vo wordt daar geen enkele bekendheid of ruchtbaarheid aan gegeven. Het enige wat zij kunnen is hun landelijke straatspeeldag organiseren en wederom de vinger naar de te snel rijdende automobilist wijzen en in hun persbericht wat met getallen te smijten die toch vooral de indruk moeten wekken dat het allemaal de schuld is van de auto, terwijl blijkt dat veel kinderen gewoon slachtoffer zijn van de eigen familie. 
 
Bron: De Telegraaf
 
  24-8-2006  


|

FlitsKaart