Deze flitspaal is goed voor acht boetes per uur, dag en nacht

 Automobilisten op de Maasboulevard in Rotterdam zijn gewaarschuwd. Met 71.289 boetes in 2015 is de flitspaal aan de Maas goed voor miljoenen euro's aan bonnen voor snelheidsovertredingen. Bekijk op de kaart hoeveel boetes palen bij jou in de buurt vastleggen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Flits! Zoveel boetes kiekt de paal bij jou in de buurt

Dat blijkt uit cijfers die Buurtfacts van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft ontvangen. In totaal waren er het afgelopen jaar 600 flitspalen actief in Nederland. Samen waren zij goed voor ruim 3,5 miljoen boetes voor zowel snelheid als het negeren van rood licht.

De paal aan de Maasboulevard in Rotterdam bekeurt alleen snelheidsovertreders. Gemiddeld zijn dat er 195 per dag en 8 per uur. De paal staat – net als alle andere flitspalen in Nederland – dag en nacht aan, waardoor overtreders 24 uur per dag op de - ook voor de portemonnee - gevoelige plaat worden vastgelegd.

Meeste rood-lichtboetes in Amsterdam
In Amsterdam staat de flitspaal waar de meeste overtredingen voor het negeren van rood licht werden geconstateerd. Op de kruising van de Amstellaan met de Vrijheidslaan gingen in 2015 ruim 5000 automobilisten in de fout. Omgerekend zijn dat er 14 per dag. In heel Nederland nam het aantal boetes voor rijden door rood licht het afgelopen jaar met 21 procent toe.

 
 
Bron: RTL Nieuws
 
  16-5-2016  


|

FlitsKaart