Die paal gaat weg, Hoe dan ook





 

Zaterdagnacht rond 04.00 uur overgoten vandalen de flitspaal aan de Godfried Schalckenstraat met benzine en staken hem in de fik.



De brand sloeg niet over naar het dichtstbijzijnde huis, maar blakerde wel de voorgevel, de dakgoot en het raam zwart. Het moet een korte, felle brand zijn geweest. Mensen die wij gesproken hebben en die die nacht na het uitgaan in Breda door onze straat fietsten, hebben niets gezien, vertelt bewoner Etinne Mureau. Ook hij heeft niets gezien. En niets gehoord. Net als zijn vriendin Denise van Meel.



Hoewel ze ook allebei pas laat thuis waren die nacht, zijn ze nergens wakker van geworden. En dat maakt ze nu zo angstig. Want stel dat hun huis wel vlam had gevat? Ik slaap geen nacht meer rustig, zegt Etinne.



Vakantie



Het jonge stel kocht vier jaar geleden een stuk grond en begon er drie jaar geleden met bouwen. Nog steeds is hun woning niet helemaal af. Etinne heeft volgende week vakantie en dan wilden we er de laatste hand aan leggen. De buitenkant schilderen en zo. Daar hebben we nu een stuk minder zin in, zegt Denise.



Toen ze vorig jaar in hun woning op nummer 39 van de Godfried Schalckenstraat trokken, stond de flitspaal er nog niet. Toen die een paar weken later op enkele centimeters van hun huis op de stoep werd neergezet, waren ze daar al niet blij mee. Dat ding is zo vandalismegevoelig. Het ziet er ook nog eens niet uit en het is onhandig, zegt Denise. Mensen met een rollator moeten over het fietspad, valt haar vriend haar bij.



En als mijn oma hier met slecht weer heenkomt, kan ze er met haar paraplu niet fatsoenlijk langs, weet Denise nog te vertellen.



De flitspaal is eigendom van de gemeente Drimmelen. Wethouder Gijs Broeders (Verkeer) had gistermiddag een gesprek met het stel. Het is sowieso ongepast dat die paal in brand wordt gestoken. Daarbij hebben de schuldigen niet nagedacht over wat ze nog meer zouden kunnen veroorzaken.



Broeders betreurt de zaak, maar kan op dit moment niet veel voor de bewoners van het beschadigde huis betekenen. We moeten het hoe en wat nog bekijken. Hoe zit het verzekeringtechnisch, is het inderdaad vandalisme. De wethouder meent deze week nog uitsluitsel te kunnen geven.



Voor Denise en Etinne is het een uitgemaakte zaak: Die paal gaat weg. Hoe dan ook.

 
 
Bron: BN/DeStem
 
  14-7-2005  


|

FlitsKaart