Diensten die eigenlijk geen diensten zijn.x

Het onderstaande is een beetje bewust gedaan om de "onschuldigen" te beschermen.
Sommige flitsmelddiensten, zoals Flitsservice.nl, doen dit vanuit het oogpunt om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de radio bij Yorin FM, waarin bijna elk half uur de flitsers, verzameld door onze melders en die van Yorin FM, gemeld worden.


Sommige concurrenten zijn er alleen maar voor het geldelijk gewin. Dat blijkt ook vaak uit de kwaliteit van de meldingen. Dergelijke concurrenten doen het meestal niet zo goed, vanwege het commerciële karakter. Als je dus een commerciële dienst hebt en je hebt geen meldingen, dan heb je dus een probleem. En dan gaan ze zich verlagen tot niet zulke mooie praktijken.

Wij zien namelijk dat bij ons en bij een andere goede concurrent meldingen worden "geleend". Dat bestaat uit een vermoeden en dat vertaalt zich dan in een nepmelding om te kijken of deze ook overgenomen wordt. Deze nepmeldingen worden zorgvuldig uitgekozen om zeker te weten dat er echt niets staat. Samen met deze andere goede concurrent wordt dan de melding geplaatst, om te zien dat deze dan overgenomen wordt.


Was het nou een "dit is mijn cavia"-site, dan is het wat minder een probleem. Sterker nog, wij stellen zonder problemen een speciale pagina beschikbaar zodat andere niet commerciële sites, zoals Flitspaal.nu ook de meldingen op de site heeft.

Dit is echter een commerciële concurrent die gewoon geld verdient met meldingen van ons en die van anderen. Wat kunnen wij eraan doen? Wij hebben inmiddels aardig wat keren een nepmelding geplaatst. We hebben ook contact opgenomen met deze concurrent. Die ontkent uiteraard alles. Lang hebben wij deze praktijken, uit goede wil, hopende dat men daar normaal hun dienst zouden exploiteren, niet echt naar buiten gebracht. We hebben vaak e-mail contact gehad, dan leek het erop dan men het niet meer zou doen, om vervolgens toch weer terug te vallen in het oude gedrag. Bij deze brengen wij dit in bedekte termen toch in de openheid. Doe er uw voordeel mee!
Let wel even op de volgende nuance: sommige sites hebben de meldingen van deze concurrent op hun pagina's. Deze sites hebben echter geen betrokkenheid in deze zaak.


Het is jammer dat een dergelijke concurrent die zulke praktijken erop nahoudt niet echt meehelpt aan de tendens binnen anti-flitsland om beter te gaan samenwerken.

Bron:  Flitsservice.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram