Digitale flitspaal heeft de toekomst

 

De komende jaren komen er steeds meer digitale flitspalen. Op dit moment staan er ongeveer 180 in het land. Dit jaar komen er zestig bij. De 'digitale overtreding' gaat rechtstreeks naar het bureau. De bekeuring voor te hard rijden of door rood rijden, ligt daardoor eerder op de mat dan de boete voor een overtreding die is geconstateerd door een analoge flitspaal. Over een aantal jaren zijn er nog alleen maar digitale flitspalen. Dat zei maandag een woordvoerder van het Team Verkeer van het Openbaar Ministerie (OM).

Bij een 'analoge overtreding' moet eerst het filmrolletje nog verwerkt worden. Bovendien kunnen er eerder technische storingen optreden en kan het filmrolletje vol zijn waardoor er minder overtredingen worden geflitst.

De woordvoerder zei dat de digitale flitspalen op korte termijn meer bekeuringen opleveren. Op de lange termijn daalt het aantal bekeuringen omdat er een preventieve werking van uitgaat. De bekeuring is snel in huis en de bestuurder herinnert zich wellicht de overtreding en past beter op om dezelfde fout opnieuw te maken.

In het hele land staan ruim veertienhonderd flitspalen. Het merendeel is in beheer bij het OM. De rest is van gemeenten, provincies en waterschappen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  21-2-2011  


|

FlitsKaart