Digitale flitspaal laat nog op zich wachten

 

Politie op zoek naar nieuwe plek langs Deldenerstraat.

De nieuwe digitale flitspaal aan de Deldenerstraat laat nog steeds op zich wachten. Eigenlijk had het apparaat er allang moeten staan. Maar er is een kink in de kabel gekomen, waardoor de politie op zoek moet naar een nieuwe plek.

In augustus 2007 kondigde de politie in deze krant aan dat de digitale flitspaal ’zeer binnenkort’ zou worden geplaatst. De nieuwe paal zou komen te staan op dezelfde plaats als de oude, ter hoogte van Trivium. "De sleuven zijn inmiddels gegraven, het wachten is op de aanlevering van de paal en de installatie van de software", zo luidde het bericht.

Inmiddels is ruim een half jaar verstreken. Maar de nieuwe flitspaal staat er nog steeds niet. Politiewoordvoerster Chantal Westerhof legt uit dat dat te maken heeft met de fundering van de paal. Die is groter dan die van de oude paal en kan niet worden ingegraven omdat er ter plekke teveel bedrading in de grond zit, aldus Westerhof. Daarom is de politie op zoek naar een andere locatie. En dat kost tijd. "Daar zijn allemaal nieuwe procedures voor." Bovendien moeten daarvoor dan nieuwe meetlussen in het wegdek worden aangebracht. Westerhof kan op dit moment nog niet zeggen waar de nieuwe paal komt te staan en wanneer hij zal worden geplaatst.

Máár, benadrukt ze, dat wil niet zeggen dat er momenteel niet wordt gecontroleerd op de Deldenerstraat. De politie staat regelmatig langs de kant van de weg met mobiele apparatuur de snelheid van het passerende verkeer te meten. Mede naar aanleiding van klachten van burgers die de indruk hebben dat er veel harder wordt gereden sinds de oude flitspaal is verwijderd. Dat zorgt met name bij de oversteekplaats ter hoogte van de Pasteurstraat voor gevaarlijke situaties. Vooral ’s morgens en ’s middags als hier hordes scholieren van Scholengemeenschap Twickel willen oversteken.

Zolang de nieuwe flitspaal er nog niet staat, blijft de politie doorgaan met de mobiele controles. Het blijft dus oppassen geblazen voor de automobilisten op de Deldenerstraat.


 
 
Bron: dagblad tubantia
 
  19-3-2008  


|

FlitsKaart