Directie verliesgevend CBR vult zakken906x

Ondanks aanhoudende chaos bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en een dreigend miljoenenverlies, kreeg de directie toch een fikse loonsverhoging. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Salarissen flink omhoog
Uit de salarisgegevens, declaraties en andere onkosten blijkt dat de directie van het CBR er in 2009 flink op vooruit is gegaan. Zo verdiende de directeur productie 17% meer dan in 2008: 271.390 euro. De algemeen directeur kreeg in 2008 nog 438.930 euro, in 2009 was dat 448,330. In 2005 verdiende de vorige algemeen directeur nog maar 225.000 euro.

’Die toko draait niet’
Vakbond FNV noemt het ondenkbaar dat de directie z’n zakken vult, terwijl het personeel op een houtje moet bijten. "Dat de directie er zoveel bij krijgt, is diep triest. Als de directie het nou heel erg goed zou doen, dan zeg ik: akkoord. Maar die toko draait nog steeds niet", aldus Wim de Ruiter van FNV Bondgenoten.

SP fractievoorzitter Emile Roemer, die het CBR al jarenlang kritisch volgt, vindt de salarisverhoging ’heel erg’. Roemer: "De minister moet nu echt ingrijpen en het heft helemaal in handen nemen."

Reactie CBR
CBR-woordvoerder Coen Sleddering noemt de directie ’een andere categorie medewerkers’ en zegt dat "afspraken op dat niveau niet te vergelijken zijn met de CAO onderhandelingen met alle overige medewerkers’. Ook laat het CBR weten dat de directie binnenkort vervangen wordt door ex-ambtenaren van de Rijksoverheid die niet meer zullen verdienen dan de Balkenende-norm.

Verlies van zes miljoen
Ondertussen lijdt het CBR volgens de FNV Bondgenoten over 2009 een verlies van zes miljoen euro. Het CBR verwacht met een positief resultaat het jaar te zullen afsluiten, al moet dat nog blijken uit het financieel jaarverslag dat nog niet gepubliceerd is.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat had vorig jaar al scherpe kritiek geuit op het CBR, vanwege de administratieve chaos. Daarop moest de financieel directeur opstappen. Hij ontving daarvoor een ontslagvergoeding van 187.000 euro, is te zien in de documenten die RTL Nieuws heeft opgevraagd. Dat bedrag was contractueel vastgelegd.

Alle kosten, van salaris tot declaraties deel 1:
http://media.rtl.nl/media/actueel/rtlnieuws/2010/cbr_deel1.pdf
Alle kosten, van salaris tot declaraties deel 2:
http://media.rtl.nl/media/actueel/rtlnieuws/2010/cbr_deel2.pdf

Bron:  RTL nieuws

Melder: Speedfreak
SyKo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram