DJ Jean vrijgesproken van snelheidsovertreding

 

HAARLEM – De Kantonrechter in Haarlem heeft de bekende disc-jockey DJ Jean vrijgesproken van het plegen van een snelheidsovertreding op 14 juni 2005 te Bloemendaal. Volgens de advocaat van DJ Jean, mr Jeroen Dallinga van Leesberg Advocaten uit Alkmaar, was er onvoldoende bewijs om de bekende Nederlander te veroordelen. De kantonrechter was het met de raadsman eens en sprak de DJ vervolgens vrij.

DJ Jean reed vorig jaar zomer met zijn Ferrari op de Zeeweg in Bloemendaal, toen hij door de politie van de weg werd gehaald. De internationaal bekende artiest werd er door de politie van beschuldigd dat hij 144 kilometer per uur had gereden, terwijl op de Zeeweg een maximum snelheid geldt van 80 kilometer per uur. De politie nam ter plekke de auto van DJ Jean in beslag, die bovendien zijn rijbewijs moest inleveren. Een en ander leidde destijds tot de nodige media-aandacht. Het rijbewijs kreeg Jean na interventie van zijn advocaat destijds na enkele dagen al terug. Nu moest hij zich in Haarlem verantwoorden voor de Kantonrechter.

Volgens Jeroen Dallinga van Leesberg Advocaten kon niet bewezen worden dat zijn cliënt de snelheidsovertreding had gepleegd. In het dossier stond weliswaar dat de snelheid bij een radarcontrole was vastgesteld, maar alle details over de manier waarop die snelheid was gemeten ontbraken. De kantonrechter vond, net als de raadsman, dat de inhoud van het dossier een te smalle basis was voor een veroordeling en sprak DJ Jean vervolgens vrij.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  26-4-2006  


|

FlitsKaart