Doorstart Verkeershandhaving in Zuid-Oost Brabantx

Politie Brabant Zuid-Oost ondertekende donderdag 9 september jl. een convenant met het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM). Dat betekent dat het BVOM de komende jaren het Team Verkeershandhaving zowel financieel als in materieel opzicht blijft ondersteunen. Dit gebeurde na een uitgebreide evaluatie waaruit blijkt dat de VHT-verkeerscontroles een positief effect hebben op de verkeersveiligheid in de regio.

Hiermee is Politie Brabant Zuid-Oost het tweede korps, na IJsselland, dat een doorstart maakt met het VHT. Het Verkeershandhavingsteam, gestart in 1999 als project, richt zich op vijf speerpunten, namelijk het rijden onder invloed, rijden zonder gordel en helm, het negeren van rood licht en het rijden met veel te hoge snelheid.

De komende jaren wordt nog meer nadruk gelegd op het aanvullende speerpunt agressie in het verkeer, door meer inzeturen van de onopvallende motor- en autosurveillance. Bovendien krijgt het team twee extra medewerkers die in samenwerking met buurtbrigadiers en netwerkers de subjectieve verkeersonveiligheid in de regio gaan aanpakken.

Bron:  Politie Brabant Zuid-Oost

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Let u vooral even op het dikgedrukte woord "veel" en in welke context het is geplaatst. Mocht dit voor u aanleiding zijn te hopen op hogere marges, moet ik u helaas teleurstellen. Ook in de toekomst zal de politie in Zuidoost Brabant de snelheid streng handhaven vanaf 7 kilometer te hard. 't Is maar wat je veel te hard noemt...