Dorp in protest tegen boetes te hard rijden

 

De bewoners van het gehucht Effen onder Breda gaan gezamenlijk bij justitie protesteren tegen boetes voor snelheidsovertredingen. Tijdens een controle eind september zijn 2393 automobilisten geflitst. De bekeuringen vallen nu in de bus.

Van de 2871 passanten die de politie tussen 9.00 en 14.30 uur op de Rijsbergseweg controleerde, gingen er 2393 (82 procent) over de schreef. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 133 km/uur.

De bewoners van Effen zijn boos omdat de borden die de snelheid aangaven niet op een juiste manier zijn geplaatst. Hierdoor reden de meeste automobilisten te hard.

De heer Van Haperen van het garagebedrijf De Toekomst: "De politie heeft blunders gemaakt. De borden zijn niet goed geplaatst. Vroegere mocht je 80 rijden, daarna werd het vijftig en plots werd het 30 kilometer." Maar dit werd niet goed aangegeven en hierdoor zijn er volgens Van Haperen zo veel bekeuringen uitgedeeld.

De politie hield de controle op verzoek van de gemeente Breda. Op dat stuk Rijsbergseweg wordt een rotonde aangelegd en daarom is de maximumsnelheid daar tijdelijk verlaagd van vijftig naar dertig kilometer per uur. "Een bouwbedrijf heeft nu al voor 1700 euro bekeuringen thuis liggen. We gaan zeker in beroep. De controles zijn volgens de bekeuringen buiten de bebouwde kom gehouden, maar dat is niet het geval", meent Van Haperen.

Politiewoordvoerder Henk Snepvangers zegt dat iedereen het recht heeft om bij justitie in beroep te gaan. "We hebben daar gecontroleerd omdat er volgens wegwerkers te hard gereden werd."

 
 
Bron: Telegraaf.nl
 
  11-12-2008  


|

FlitsKaart