Drie gevaarlijke locaties in Antwerpen krijgen flitspalen1080x

Tegen eind februari 2008 worden drie gevaarlijke locaties in Antwerpen uitgerust met flitspalen. Daar trekken Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt en Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits 250.000 euro voor uit. Het gaat om drie bochten waar regelmatig verkeersongevallen gebeuren.

De oorzaak van de ongevallen is vooral onaangepaste snelheid. Door de plaatsing van digitale flitscamera’s willen beide ministers bestuurders aanzetten zich aan de maximaal toegelaten snelheid te houden. Dat maken de kabinetten van de ministers woensdagmiddag bekend.

Een eerste flitspaal komt er in de zogenaamde Indaver-bocht, vanuit de Antwerpse haven of Liefkenshoektunnel in de richting van Antwerpen, waar momenteel een snelheidsbeperking van 70 km/u geldt. Hier vonden tussen maart en begin augustus meer dan twaalf ongevallen plaats.

Een tweede flitspaal wordt geplaatst aan de Bevrijdingstunnel. Dat is de tunnel onder het Jan De Vosplein, aan het begin van de A12 in de richting van Brussel, waar momenteel een snelheidsbeperking van 90 km/u geldt. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar gebeurden er daar al minstens 14 ongevallen, waarbij er volgens de ministers grote schade werd aangebracht aan de veiligheidsconstructies en de wanden van de tunnel.

Ook in de St-Anna-bocht vonden er de afgelopen jaren heel wat ongevallen plaats. De maximaal toegelaten snelheid bedraagt daar 90 km/u. In 2007 waren dat er al zeker tien. De derde camera wordt geplaatst in de richting van Zelzate als je van Antwerpen komt.

Bron:  Flitspaal.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram