Dronken automobilisten vrijuit door chaos CBR

 

Dronken buitenlandse automobilisten, die hier werken of langere tijd verblijven, gaan in ons land vrijuit. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen door een administratieve chaos bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De ondernemingsraad van het CBR heeft dit gezegd tegen onderzoekers die de dienst momenteel doorlichten, meldt Radio 1 in een verbijsterende reportage.

Het CBR kan niks doen tegen buitenlandse alcomobilisten die door de politie van de weg worden gehaald, als ze hier wel werken of langere tijd verblijven maar géén Burger Service Nummer hebben. Er zijn geen mogelijkheden volgens advocaten. Dit geldt ook bij andere ernstige verkeersovertredingen.

Door de chaos kunnen zo’n 1000 mensen van wie het rijbewijs mogelijk ingenomen zou moeten worden, gewoon blijven rijden, aldus een verkeersredacteur van de NOS op Radio 1.

De SP is woedend over deze gang van zaken, die volgens SP-kamerlid Emile Roemer al eind 2007 begonnen is, en wil een debat in de Tweede kamer. Later deze week zal het onderzoek worden gepresenteerd.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  27-5-2009  


|

FlitsKaart