Dronken verdachte van dodelijk ongeluk mag hier wel autorijden

 

De dronken Enschedeër (52), die vrijdag Sam-Michelle Oosting (16) aanreed waarna ze overleed, mag enkel in Duitsland niet rijden. Het intrekken van zijn rijbewijs geldt in de rest van Europa niet.

"Dat is maar een papiertje. Een protocol meldt dat hij hier niet mag rijden tot het onderzoek af is of justitie zich erover buigt", zegt F. Rentmeister van de politie in Gronau.

De man schampte vrijdagavond rond kwart over zeven de oud-Enschedese, op de donkere Eper Straße in Gronau. ’Sammy’ liet de hond uit. Vervolgens werd de ROC-studente geraakt door een tegenligger, een Gronause (57). Volgens de eerste uitkomst reed zij met normale snelheid. Een particulier bureau reconstrueert het ongeluk, vast gebruik in Duitsland. Bij de Enschedeër werd een dranklucht geroken en een bloedproef afgenomen. De uitslag is nog niet bekend. Hij moest zijn rijbewijs afgeven en 1050 euro borg storten, om te zorgen dat hij bij een eventuele strafzaak verschijnt. Hij wordt verdacht van dood door schuld (fahrlässige Tötung, in Duits strafrecht) en rijden met drank op (Gefährdung des Straßenverkehr). Het komt in Duitsland vrijwel nooit voor dat verdachten van verkeersdelicten worden opgesloten.

 
 
Bron: TC Tubantia
 
  30-1-2008  


|

FlitsKaart