Dure rit naar wintersport2752x

In Belgiƫ zijn dit weekeinde honderden nietsvermoedende Nederlandse vakantiegangers op de bon geslingerd, die na terugkomst een peperdure snelheidsboete wacht.

De massaal naar de Alpen afzakkende wintersporters bleken totaal niet op de hoogte van de forse snelheidsbeperking die sinds vrijdag op de Belgische wegen gold. Door de hoge fijnstofconcentraties mocht daar immers niet harder dan 90 kilometer per uur worden gereden. Wie toch gewoon de 'normale' maximumsnelheid van 120 kilometer aanhield maakt grote kans geflitst te zijn bij een van de vele controles en kan rekenen op een boete van zeker 150 euro. Voor de echte hardrijders gaat het waarschijnlijk zelfs al snel om honderden euro's.

Woordvoerster Tine Hellevoets van de Belgische politie bevestigde gisteren dat de afgelopen dagen 'zeer veel' Nederlandse auto's zijn geflitst omdat ze de tijdelijke snelheidsborden met 'Smog 90' negeerden.

De witte borden met rode rand stonden al vanaf de grens bij Breda omgedraaid. ,,Het was weliswaar mistig, maar een excuus dat men het niet heeft gezien gaat niet op. Het stond heel duidelijk langs de weg."

Bron:  De Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram