Dus u rijdt graag te hard?

 

Dus u rijdt graag te hard? Onverstandig en dan niet alleen vanwege de verkeersveiligheid en de torenhoge boetes. Uw privacy wordt namelijk te grabbel gegooid en vervolgens wordt u ook nog eens over één kam geschoren met drinkeboeren. Retecool meld dat hij via een anonieme linktip een brief onder ogen kreeg die momenteel door het Verwey Jonker Instituut naar verkeersovertreders wordt verstuurd. In de brief wordt gevraagd of de geadresseerde mee wil doen aan een enquete (die overigens niet op een secure server draait) om zo de verkeersveiligheid te verhogen, aangezien geadresseerde ooit een keer een snelheidsovertreding heeft begaan, of, zoals ook in de brief staat, gepakt is wegens rijden met een te hoog alcoholpromilage.

Zowel het Verwey Jonker Instituut als het bedrijf waar de enquete door wordt uitgevoerd, netq.nl, zijn particuliere organisaties die privacygevoelige gegevens krijgen doorgespeeld van de overheid. Vooral het privacy statement van netq.nl is opmerkelijk: "“...Door NETQ te gebruiken, stemt u in met de wijze waarop NetQuestionnaires Nederland omgaat met informatie zoals hier weergegeven. NetQuestionnaires Nederland heeft het recht haar privacy beleid aan te passen...”". U bent dus volledig overgeleverd aan de nukken van twee particuliere organisaties, waarvan de één wel zegt dat ze netjes omgaan met je gegevens, maar zelf bepalen of ze die voorwaarden onaangekondigd wijzigen of niet.

Het Verwey Jonker Instituut heeft in het geheel geen privacy statement op haar site staan. Nu maar hopen dat het Verwey Jonker Instituut niet net zo slordig is met USB sticks als de overheid.

Overigens heeft een forumlid van ons de brief ook al gehad.

 
 
Bron: Retecool
 
  8-12-2008  


|

FlitsKaart