Educatieve Maatregel Gedrag: Groninger in de clinch met CBR1890x

GRONINGEN - Een 53-jarige Stadjer heeft het helemaal gehad met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De Groninger raakte vorig jaar, door een fout van een motoragent met een lasergun, zijn rijbewijs kwijt. Hij zou met 125 kilometer per uur over de ringweg hebben gereden. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moest de Stadjer een cursus van bijna 800 euro volgen bij het CBR. De rechter heeft de man vrijgesproken van de snelheidsovertreding, maar het CBR geeft hem zijn cursusgeld niet terug.

Bron:  RTV Noord

Melder: Red devil1

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Binnen de bebouwde kom +50km/u te hard rijden is bij staandehouding een enkeltje naar 4 dagen strafdetentie en een extra boete van iets minder dan 800 euro, ook wel bekend als het gedrocht Educatieve Maatregel Gedrag, bovenop de boete die je van de rechter nog gaat krijgen.
In dit geval de ring van Groningen, een verkapte snelweg.

Deze 2 boetes staan compleet los van elkaar. Dus vrijspraak bij de rechter betekent niet dat je niet die cursus hoeft te doen. De cursus niet volgen, of zelfs maar iets te laat komen kan al leiden tot ongeldig verklaren van je rijbewijs.

In bananenrepublieken word je ook zonder veroordeling gestraft, welkom in Nederland. Er is er maar 1 die mag straffen en dat is de bevoegde rechter.