Een bestuurder van een klassieke Kadett kreeg een wel erg vreemde beschikking op de mat.

 Waarom is deze nou precies zo vreemd.

-Ten eerste is de Drakenburgerweg in Baarn gewoon een weg binnen de bebouwde kom waar je dus met je motorvoertuig 50 km/h mag rijden.

-Ten tweede betekent feitcode VA dat binnen de bebouwde een verkeersREGEL betreffende de snelheid is overtreden. Het kan dus geen snelheidsbord geweest zijn, dat is immers een verkeersTEKEN (feitcode VB), en daarnaast is het toepassen van een maximum snelheid van 25 Km/h niet toegestaan.

Toch kennen we deze snelheid in de verkeerswetgeving. Het is de constructie- en maximumsnelheid voor snorfietsen, tractoren, en motorvoertuigen met beperkte snelheid(MMBS). Die laatste categorie wordt steeds populairder; aan de omgekeurde personenauto's kleven nagenoeg geen eisen en mogen rijbewijsloos bereden worden. Vaak nemen zij het echter niet zo nauw met de maximumsnelheid, en regelmatig meldt de politie dat zij er weer eentje van de weg gehaald hebben.

Was de Kadett in dit geval dan zo'n MMBS? Neen! Deze hebben immers geen kenteken. Het blijkt bij navraag door de bestuurder bij het Openbaar Ministerie te gaan om een "vergissing" van de dienstdoende controleur die na het verplichte controleren van de bebording de snelheid op de apparatuur heeft ingesteld op 25km/h.

Het is opvallend dat er achteraf niet een controle geweest is. Zeker omdat het overtrederspercentage heel hoog geweest zal zijn.

Het OM heeft beloofd deze ene beschikking te vernietigen, het is onbekend wat er met de overige beschikkingen die voortkwamen uit deze controle gaat gebeuren.

 
 
Bron: Flitsservice
 
  7-4-2014  


|

FlitsKaart