Een controleur rijdt over de vluchtstrook. Mag dat?

 

Vanochtend stond ik in de file op de A4 richting Amsterdam, net na het Prins Clausplein. Dit was een stilstaande file, wat mij uiteindelijk meer dan een uur extra reistijd opleverde. Aangezien ik die verloren tijd ook moet inhalen vind ik het op zich erg jammer dat de vluchtstrook tijdens zo'n calamiteit niet wordt opengesteld.

Daar dacht een medewerker van onze politiemacht waarschijnlijk net zo over, alleen hij besloot wel van de vrije vluchtstrook gebruik te maken. Wat gebeurde er; Toen ik dus in de file stond (net voorbij het Prins Clausplein) kwam een onherkenbare zwarte Mercedes Vito bus over de vluchtstrook ons voorbij, hierbij had hij wel zijn zwaailichten ingeschakeld.

Op dat moment dacht ik; ahh das fijn, hoe meer hulp bij het ongeluk, hoe sneller ik kan gaan rijden. Circa twintig minuten later kwam ik voorbij hechtometer paaltje 40,0 weer een zwarte Vito tegen, met daarbij een agent die een flitscontrole aan het opzetten was.
Het doel van dit mailtje moge duidelijk zijn; om de handelswijze van onze plichtsgetrouwe gezagshandhaver bespreekbaar te maken.

mvg ferry

Rechtvaardig dat nu de spoed die hij tentoon spreidde, door een file te passeren, met zwaailampen aan, om (tijdens een file) op snelheid te gaan controleren? Maar ja.........schijnbaar mag met zo'n speciaal uitgevoerde vito veel meer dan wij denken.

 
 
Bron: Ingezonden email
 
  3-9-2009  


|

FlitsKaart