Een op de drie te hard

 

Tweeduizend automobilisten zijn dinsdag bij een controle op de A2 ter hoogte van knooppunt Kerensheide geflitst. Eén op de drie automobilisten reed harder dan de toegestane maximumsnelheid van negentig kilometer per uur. Zesduizend passanten werden gecontroleerd.

De controle werd uitgevoerd door het verkeershandhavingsteam van de Politie Limburg-Zuid. Leden van dat team ergerden zich de laatste weken aan de vele hardrijders op dat deel van de A2 waar in verband met werkzaamheden een aangepaste maximumsnelheid geldt. "We komen er veel als we door de regio rijden”, vertelt Dolf Gerards namens het Verkeershandhavingsteam. "Het viel op dat geen hond zich daar aan de snelheid hield. Daar wilden we iets aan doen. We hebben de KLPD (Korps Landelijke Politiediensten, red.) gevraagd om te controleren omdat de A2 een rijksweg is. Maar de KLPD had geen tijd. In overleg hebben we besloten het dan maar zelf op te pakken”, vertelt Dolf Gerards namens het verkeershandhavingsteam.

Dinsdag is er tussen 15.00 en 21.30 uur geflitst op de A2 van Born naar Maastricht ter hoogte van Kerensheide. Van de zesduizend passanten reden er tweeduizend te hard. "Het is duidelijk aangegeven dat er 90 kilometer per uur mag worden gereden. Maar we hebben veel auto's geflitst die harder reden dan 120 kilometer per uur. En ook verschillende automobilisten die 150 en zelfs 160 kilometer per uur reden.” Het KLPD kondigde medio maart aan extra snelheidscontroles te houden op de A2 in noordelijke richting tussen Urmond en het knooppunt Het Vonderen bij Echt. Ook daar geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.

In zuidelijke richting controleerde de KLPD juist veel minder. Dat bleek na opening van de spitsstrook tussen Maasbracht en Urmond. Op dat stuk werd vaak veel te hard gereden, maar de KLPD gaf daar geen prioriteit aan omdat er volgens de politie weinig ongevallen plaatsvonden.

 
 
Bron: Dagblad de Limburger
 
  5-5-2011  


|

FlitsKaart