Eenderde van alle Gelderse flitspalen staat in Nijmegen

 

Een derde van alle flitspalen in Gelderland staat in Nijmegen. Het zijn er zo'n 20, allemaal digitaal.

Met de vervanging van een flitspaal aan de Graafseweg eind december zijn alle analoge flitspalen uit Nijmegen verdwenen.

Digitale paal
Sinds de introductie van de digitale flitspaal is het aantal flitspalen in heel Nederland teruggebracht van 1.400 naar 650. Daarvan staan er zo’n 60 in de provincie Gelderland. Nijmegen is goed voor een derde van dat aantal.

’Aandacht voor veiligheid’
"In Nijmegen is veel aandacht voor de verkeersveiligheid. Verder zijn er meerdere drukke doorgaande provinciale wegen", verklaart een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. "We hebben verkeersveiligheid inderdaad hoog in het vaandel", zegt een gemeentewoordvoerder. "Maar het is uiteindelijk het openbaar ministerie dat bepaalt. Politie en gemeente kijken mee."

Voordelen
Een digitale paal kan makkelijker worden verplaatst dan een analoge en heeft volgens het OM meer voordelen: "Ze kunnen dag en nacht aan staan en je bent niet afhankelijk van een filmrolletje dat vol kan raken." Een digitale flitspaal werkt met infrarood licht, waardoor je geen lichtflits ziet.

Locaties van flitspalen in Nijmegen:


 
 
Bron: de Gelderlander
 
  1-10-2016  


|

FlitsKaart