Eenmansactie tegen "klikkende kliko"



x

Bewijs onrechtmatig verkregen


Van onze correspondent

ZWOLLE - De Zwollenaar Henk Klompenmaker voert een eenmansactie tegen de zogeheten 'klikkende kliko' in zijn woonplaats. De politie IJsselland benut grijze vuilniscontainers voor snelheidscontroles door er een flitscamera in te monteren. "Dat ze controleren op snelheid begrijp ik, maar ik ben van mening dat de 'vermomde' container daarvoor niet mag worden gebruikt", stelt hij. "Het bewijs wordt op onrechtmatige wijze verkregen."

"In Zwolle mag je alleen op bepaalde tijden je vuilniscontainer aan de weg zetten.O wee als je dat de avond van tevoren al doet, dan heb je meteen een boete te pakken. Ik ben op een zondag door zo'n kliko op de Zwartewaterallee geflitst. De gemeentelijke ophaaldienst haalt het vuilnis toch ook niet op zondag op? Ik vind dat ze in overtreding zijn door hun kliko op zondag buiten aan de weg te zetten", redeneert de Zwollenaar.

De officier van justitie heeft hem inmiddels een reactie gestuurd. "Daarin staat dat de verkeersveiligheid prevaleert. Ze zeggen gewoon dat een klikkende kliko speciaal voor snelheidscontroles is bedoeld en dus met radarapparatuur is uitgerust. Onze eigen containers zijn met vuilnis gevuld. Dat vinden ze een groot verschil", zegt Klompenmaker.

De snelheidsovertreding van 140 gulden heeft hij inmiddels betaald. "Om bezwaar tegen de klikkende kliko te kunnen maken, zal ik eerst een nieuwe overtreding moeten maken, anders kun je niet in beroep. Maar dat is geen probleem hoor, ik stap in de auto en neem de rondweg. Dan kom ik er geheid één tegen", grijnst de Zwollenaar

Bron:  de Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Een Officier van Justitie kan zoveel willen. Als er geen ontheffing is voor het plaatsen van een kliko buiten de tijden waarop normaal gesproken de kliko buiten gezet mag worden, dan is dat volgens ons gewoon strafbaar. Een rechter bepaalt wat er wel en niet mag, niet de OvJ.