Eigen waarneming rechter: vrijspraak





 

hoorn-De toga's gingen uit, op de zitting van kantonrechter A. van Vollenhoven in Hoorn, en in optocht liepen rechter, officier van justitie en griffier van het Grote Oost naar de Appelhaven waar de auto stond van een 44-jarige Amsterdammer. Hij had de rechter verzocht met eigen ogen vast te stellen dat dit niet de auto was waarmee op de A7 een snelheidsovertreding was begaan.



De korte wandeling leidde tot vrijspraak. Van Vollenhoven, de zwart-wit foto in de hand, kon niet anders dan na grondige bestudering concluderen dat de geparkeerde Mercedes geen trekhaak had, zelfs geen afneembare, en derhalve geen aanhanger kon aanhaken. Achter de auto die 16 juni vorig jaar bij Wognum 112 km reed zat een aanhanger. Het kenteken was op de foto niet te lezen, maar klopte wel.




Wieldoppen
De Amsterdammer had benadrukt dat er slechts vijftien van 'zijn' type E300 rondrijden. ,,Wat moet ik met een aanhanger? Ik heb een bedrijf. Als we iets moeten vervoeren pakken we een busje.'' De lage achterbumper van plastic maakt een trekhaak zelfs onmogelijk. ,,En kijk eens naar de wieldoppen, die zijn ook anders'', wees hij. Ook officier van justitie A. van Kooij was voldoende overtuigd om vrijspraak te vragen. De ondernemer kreeg de raad mee om alert te zijn op het feit dat er naar het schijnt iemand rondrijdt met zijn kenteken.

 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
 
  17-11-2005  


|

FlitsKaart