Eis anderhalf jaar na inrijden op agent

 

DEN BOSCH - Achttien maanden gevangenisstraf werd gisteren bij de Bossche rechtbank geëist tegen een Eindhovenaar die ervan verdacht wordt op een agent te zijn ingereden. Dat gebeurde op 5 maart van dit jaar op de Ring in Eindhoven.Twee agenten sommeerden toen een automobilist te stoppen omdat hij 130 kilometer reed waar 70 gereden mag worden. Ook had de man een fiets in de achterbak liggen maar was de achterklep niet vastgezet. Omdat de man niet wilde stoppen, werd hij klemgereden.AchteruitToen de agenten uitstapten, reed de automobilist achteruit en scheurde vervolgens weg, vlak langs een van de agenten die nog net opzij kon springen.


Toen de agenten later die dag op het bureau een beschrijving van de verdachte gaven, dacht een collega de automobilist te kennen. Hij liet een foto uit de computer aan de collega's zien en die beaamden dat het deze man moet zijn geweest; een bekende van de politie.

Op 14 maart werd de man pas aangehouden, toen hij in een gestolen bus rondreed. De wagen die 5 maart werd klemgereden, bleek ook gestolen, evenals de fiets die achterin lag.VriendDe 35-jarige verdachte ontkende gisteren dat hij de man in de wagen was geweest. Hij zou die avond bij een vriend naar het voetballen gekeken hebben, maar die vriend wil niet getuigen voor de rechtbank.

De advocaat van de man vindt dat hij niet veroordeeld mag worden, omdat de twee agenten hem die vijfde maart niet goed gezien kunnen hebben.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 
 
Bron: Eindhovens Dagblad
 
  20-6-2003  


|

FlitsKaart