Enquete Telegraaf over kilometerheffing DE UITSLAG

 

Het besluit van het kabinet om de kilometerheffing in te voeren wekt alom beroering. Veel in de plannen van verkeersminister Eurlings is onduidelijk, zoals: wat zijn de verwachte kosten van de kilometerheffing, wat zijn de gevolgen voor de privacy door de installatie van negen miljoen kastjes in auto's en vrachtwagens én wat is het effect op de files? Verkeersminister Eurlings is bereid naar de Nederlandse automobilist te luisteren en blaast het plan af als uit een peiling van de ANWB blijkt dat er geen draagvlak is. Laat nu alvast uw mening horen in de enquête van De Telegraaf.

Doe mee aan de Stelling van het weekeinde.

Dit hele weekeinde en ook maandag kunt u via onze website meedoen aan De Telegraaf-lezersenquête.

Het invullen van het vragenformulier duurt maximaal twee minuten. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.


===================DE UITSLAG===================

De Telegraaf schreef: Verpletterend NEE

De kilometerheffing moet van de baan! Dat is de mening van 89 procent van de ruim 196.000 deelnemers aan de Stelling van De Telegraaf. Slechts 11 procent is voor de invoering van het plan van verkeersminister Camiel Eurlings.

KM-heffing: "ik zit er niet op te wachten" filmpje

De overweldigende respons op de peiling laat een groot en breed gedragen wantrouwen onder de stemmers zien jegens het 'kastje van Camiel'. Het mobiliteitsplan wordt in rake bewoordingen door de ondervraagden aangeduid als 'graaimachine', 'geldklopperij', 'belastingverhoging' en 'nieuwe melkkoe'.

Kastje

Uit de enquête blijkt dat de helft van de tegenstemmers niet gelooft dat het kastje de files zal oplossen. Velen menen dat de stremmingen 's ochtends en 's avonds op de Nederlandse wegen het gevolg zijn van het woon-werkverkeer en forenzen zijn niet in staat om hun werktijden aan te passen.

Ook meent bijna de helft dat de kabinetsplannen de kosten van het autorijden verhogen. Duurder voor de automobilist, een enorme kostenpost door de negen miljoen kastjes die moeten worden ingebouwd en de administratieve rompslomp. Ook de onduidelijkheid over wie de vervangingskosten van een kapot kastje moet betalen, zit sommigen dwars. Velen lopen ook te hoop tegen het 'spionagekastje' in de auto, dat alle ritten registreert. Zij vinden dit een grote inbreuk op de privacy en verwachten dat autoriteiten hiervan misbruik kunnen maken: "Een middel om nog meer controle over burgers te krijgen".

 
 
Bron: Telegraaf.nl
 
  23-1-2010  


|

FlitsKaart