Enumatil (gemeente Zuidhorn) vijf doden bij verkeersongeval





 

Bij een tragisch ongeval op het Hoendiep bij Enumatil (gemeente Zuidhorn), zijn vrijdag, even na middernacht, vijf doden gevallen. Het ging om vijf jongeren die terug kwamen van een muziekoptreden in Zuidhorn, toen ze met de auto frontaal en vermoedelijk met volle snelheid tegen een boom botsten aan de linkerzijde van de weg. De auto raakte daardoor totaal vernield en belandde in de sloot.



De slachtoffers waren vermoedelijk op slag dood. Het ging om een 29-jarige inwoner van Niezijl die naar alle waarschijnlijkheid als bestuurder optrad. Verder zaten in de auto twee jongens uit Enumatil van 15 en 16 jaar oud en een 19-jarig meisje, eveneens uit Enumatil. De vijfde inzittende was een 15-jarige jongen uit Tolbert.



Technisch sporenonderzoek van de verkeersdienst van de politie moet een exacter beeld geven van het ongeval. Tevens is de politie op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Zuidhorn, telefoon 0900-8844.



Kort na de melding was de politie, de brandweer en de ambulancedienst met diverse voertuigen aanwezig. Hulp mocht toen helaas niet meer baten. De hulpverlening beperkte zich slechts tot het bergen van de slachtoffers en het wrak. De weg is enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd in die tijd omgeleid.







Inlichtingen en tips, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)






Bron: Dagblad van het Noorden



Hoge snelheid vermoedelijke oorzaak ongeluk Enumatil



Rob Zijlstra



Enumatil - Een heel flauwe bocht in combinatie met een hoge snelheid. Dat is volgens de politie de vermoedelijke oorzaak van het verkeersdrama dat zich vrijdagnacht rond kwart voor een in Enumatil afspeelde. Honderd procent zekerheid is er niet. Er waren geen getuigen. Op het wegdek zijn nauwelijks remsporen aangetroffen. Ook een technisch onderzoek aan het autowrak leverde geen aanwijzingen op over de oorzaak van het ongeluk.



De vijf jongeren reden na een bezoek aan het muziekoptreden van het duo Lucas en Gea in zaal Balk in Zuidhorn richting Enumatil. Op zo'n tweehonderd meter afstand van Enumatil raakte de auto een boom die aan de linkerkant en pal naast de weg staat. Het voertuig belandde vijf meter achter die boom in de sloot. De vijf inzittenden waren op slag dood. De lichamen van drie slachtoffers werden buiten de auto gevonden, de twee andere slachtoffers werden in het totaal verwrongen voertuig aangetroffen.



Alcohol heeft naar alle waarschijnlijkheid geen rol gespeeld, zegt politiewoordvoerder Sjabbo Smedes. "We hebben dat wel onderzocht, maar dat onderzoek heeft hiervoor geen indicaties opgeleverd. In overleg met de officier van justitie is afgezien van het doen van een bloedonderzoek bij de omgekomen bestuurder."



 
 
Bron: politie.nl
 
  12-7-2002  


|

FlitsKaart