Eurlings komt met proeven voor rekeningrijden809x

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) kondigt eind deze week twee proeven voor rekeningrijden aan. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ingewijden.

Bij het eerste project in Amsterdam gaan automobilisten steeds meer betalen als ze vaker de ring rond de hoofdstad gebruiken. Camera’s langs de weg houden volgens de krant dan bij wie de A10 oprijdt.

De andere proef betreft het belonen van automobilisten die tijdens de spits de snelwegen tussen Utrecht, Rotterdam, en Den Haag niet gebruiken, schrijft de krant.

Satelliet
Dit laatste project is op vrijwillige basis voor werknemers van grote bedrijven binnen de Randstad. Hun rijgedrag zou dan in de gaten worden gehouden via een satelliet.

De kans is groot dat de proeven doorgaan. "Hier is al maanden uitgebreid met iedereen binnen en buiten de politiek over gesproken", stelt een van de geraadpleegde bronnen. Volgens Het Financieele Dagblad verdedigt Eurlings de proefprojecten vrijdag in de ministerraad.

De Telegraaf schreef: Snel proef rekeningrijden

AMSTERDAM - Rekeningrijden gaat toch heel snel ingevoerd worden. Rond Amsterdam en de snelwegen van en naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Volgens het Financieele Dagblad gaat het om een proef. Rond Amsterdam gaan de gebruikers van de ring flink betalen.

Op de andere snelwegen worden de automobilisten beloond als ze niet in de spits rijden. Die laatste proef zou op vrijwillige basis zijn voor werknemers van grote bedrijven in de randstad.

Maar in Amsterdam zijn de autorijders gewoon de sigaar: wie de ring oprijdt moet betalen. En dat is opmerkelijk, want rekeningrijden zou pas ingevoerd worden als de bpm op auto's verlaagd zou worden. Werknemers rond Amsterdam worden met de 'proef' dus dubbel gepakt, want het 'echte' rekeningrijden begint waarschijnlijk pas in 2016.

Minister Camiel Eurlings (CDA) gaat de voorstellen vrijdag doen in de ministerraad. Het zou al uitgebreid voorgekookt zijn, dus de kans is groot dat het doorgaat. Invoering zou al binnen een paar jaar moeten zijn, aldus de krant.

Oud-Philipsdochter NXP gaat voor 50-100 euro een doos voor in de auto leveren waarmee moet worden betaald, zo meldt het FD.

Bron:  Nu.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram