Eurlings: wegen zijn verwaarloosd

 

De fileproblematiek moet snel worden aangepakt. Dat zei minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) dinsdag na de begrotingsraad van het kabinet. De bewindsman reageerde op de actie ’Laat Nederland rijden’ waarmee dagblad De Telegraaf dit weekeinde is begonnen. "We hebben de wegen in de afgelopen jaren laten vastlopen", zei Eurlings.

Maandag stelde verladersorganisatie EVO dat de economische schade door files toeneemt. Die zou dit jaar ruim zevenhonderd miljoen euro bedragen. Volgens EVO dient het kabinet de lat een stuk hoger te leggen als het gaat om de verbetering van de infrastructuur. Een miljardeninvestering in de snel- en spoorwegen en een noodwet om dit snel voor elkaar te krijgen zouden daarvoor nodig zijn.

Eurlings stelde blij te zijn met alle aandacht voor de fileproblematiek en vertelde binnenkort met een uitgebreide reactie te komen. "Ik voel de urgentie van het probleem, dat lijkt me duidelijk."

President-directeur van de Nederlandse Spoorwegen Aad Veerman schat dat alleen al voor het spoor in de komende tien jaar acht miljard euro nodig is. Volgens Veerman is het geld nodig voor verbetering van het spoor, de verdubbeling van het aantal knelpunten en het aanleggen van inhaalsporen. "Zo zit het traject tussen Lelystad, Almere en Amsterdam aan de grens van de capaciteit", stelt Veerman.

Het is volgens Veerman niet de bedoeling mensen de trein in te jagen. Hij roept de consument op ’slim te kiezen’. "Neem soms de trein en soms de auto. Zie de twee mogelijkheden als een aanvulling op elkaar."

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  28-8-2007  


|

FlitsKaart