Eurlings: zoek na ongeluk een parkeerplaats op

 

Een nieuwe verkeerscampagne moet automobilisten aansporen hun auto na een ongelukje te parkeren op een parkeerplaats om daar de schadeformulieren in te vullen. ’Botspartners’ die op de rijbaan blijven staan om de formulieren in te vullen, veroorzaken of verergeren files en verhogen het risico op nieuwe aanrijdingen. Zo legt het ministerie van Verkeer en Waterstaat het idee achter de campagne uit.

"Wanneer er geen gewonden zijn en de auto’s kunnen nog rijden, is het verstandig dat de partijen na kort overleg ter plekke zo snel mogelijk samen doorrijden", licht het ministerie toe. Op een parkeerplaats, tankstation, of een andere rustige plaats kunnen ze dan de schadeformulieren invullen. Zo voorkomen ze onnodige vertraging voor het overige verkeer.

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) en directeur van het Verbond van Verzekeraars Leo de Boer hebben maandag het startsein gegeven voor de campagne, getiteld ’Blikschade? Zoek een parkeerplaats op!’. Onderdelen van de campagne zijn televisie- en radiospotjes en teksten op informatiepanelen van Rijkswaterstaat.

De gedragslijn wordt vanaf volgend jaar opgenomen in de stof voor het rijexamen.

 
 
Bron: www.nieuws.nl
 
  12-10-2007  


|

FlitsKaart