Even een kort verhaaltje!

 


's Ochtends moest ik naar de tandarts voor een vulling. Omdat ik al een tijdje last had van ontstoken tandvlees achter bij mijn verstandkies vroeg ik of de tandarts hier iets aan kon doen. "Het overtollige tandvlees snijden we gewoon even weg." Zo gezegd, zo gedaan! Een flinke verdoving, wat gewrik en gesnij, veel bloed en enkele minuten later mocht ik de behandelkamer verlaten.

Op weg naar mijn nieuwe woning waar ik nog even zou gaan klussen begon ik mijn kies te voelen. De verdoving raakte uitgewerkt. Het werd zo erg dat geen kwast meer vast kon houden. Ik zei tegen mijn vrouw dat het tijd werd om terug te keren naar Damwoude, maar dat ik eerst even langs de huisarts wilde voor pijnstillers.

Eenmaal in de auto werd de pijn zo ondragelijk dat ik flink doortrapte. Vlak voor damwoude keek ik in de achtuitkijkspiegel en zag het sommerende bordje STOP POLITIE!. Stoppen dus. Een agent in burger (uit de VW radarauto) begon met: "goedemiddag Politie regio...", en daar onderbrak ik hem. Ik zei het is allemaal wel goed. De agent vervolgde met:"Weet u dat u met 160 uw rijbewijs kwijt bent?". "Ja", zei ik "maar ik verga van de pijn. Ik ben naar de tandarts geweest en ik wil nu maar een ding: Naar de dokter voor pijnstillers en dan op bed! Als u me niet gelooft mag u gerust in mijn mond kijken." Daarop vroeg hij naar mijn papieren en ging in de radarauto zitten, sprak in een microfoontje, wachtte een tijdje en keerde bij mijn auto terug. "Meneer, normaal gesproken was u met 160, waar u 100 mag, uw rijbewijs kwijt geweest. Naar welke huisarts moet u? We rijden namelijk even met u mee."

Al met al een goede afloop. op het moment van aanhouden kon het me niet echt veel schelen. Ik voelde me ellendig door de pijn in mijn mond. Pas later realiseerde ik me dat ik te maken heb gehad met een begripvolle BOA (en officier van justitie??)Radboud

 
 
Bron: Bron:  Radboud via email
 
  14-10-2002  


|

FlitsKaart