Everdingen niet langer beruchte fileplekx

Ellenlange opstoppingen voorbij door spitsstrook

MAARSSEN - De dagelijkse eindeloze files bij Everdingen, waar de A2 en A27 samenkomen, zijn verleden tijd. Door de dit jaar geopende spitsstroken is het aantal opstoppingen dramatisch gedaald en kunnen automobilisten een stuk beter doorrijden.

Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op de A27 richting het zuiden is de file vrijwel helemaal verdwenen. Het ministerie denkt erover om de spitsstrook verder uit te breiden in de richting van Culemborg.
Vroeger stonden auto's tussen Deil en Everdingen in de ochtenduren gemiddeld tien kilometer in de file. Door de opening van de spitsstrook is de reistijd met een kwartier verkort. De komende dagen wordt in de kamer gepraat over een noodwet die meer spitsstroken mogelijk moet maken, hiervoor is bijna vierhonderd miljoen euro beschikbaar.

Bron:  Zibb.nl

Melder: Repo Team

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wij hebben altijd al gezegd dat extra asfalt, met name op die plaatsen waar het verkeersaanbod groot is, de enige structurele oplossing is. En zie hier, het werkt! Hopelijk wordt de politiek nu eindelijk eens wakker en ziet men in dat dit dus wél een oplossing is voor het fileprobleem.