Extra controles bij Vlaketunnel

 

De politie start aanstaande maandag met snelheidscontroles in de Vlaketunnel. Dat doet zij om bestuurders bewust te maken van hun eigen en andermans veiligheid.

Rijkswaterstaat is druk bezig om de problemen in de tunnel op te lossen. Zo heeft men tijdelijke voorzieningen getroffen waaronder het rijden over één rijstrook. De bijzondere situatie in en om de tunnel zorgt voor extra gevaar voor het verkeer en wegwerkers. Daarom heeft Rijkswaterstaat op dit traject een maximum snelheid van 70 kilometer per uur ingesteld. Ook worden er door het harde rijden extra trillingen veroorzaakt die schade kunnen berokkenen aan de tijdelijke voorzieningen (dus niet aan de tunnel zelf).

De politie start maandag met snelheidscontroles om de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers te waarborgen. De politie en Rijkswaterstaat hopen dat bestuurders zich aan de maximum snelheid houden. Degenen die zich niet aan de snelheid houden, riskeren een boete. De resultaten van de snelheidscontroles worden dagelijks bekend gemaakt.

 
 
Bron: HVZeeland
 
  19-11-2010  


|

FlitsKaart