Extra controles op snelwegen met verlaagde snelheid

 

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gaat vanaf woensdag extra controleren of automobilisten zich op snelwegen houden aan de zogenoemde 'snelheidsdeken'. Vanwege spekgladde wegen heeft Rijkswaterstaat op veel snelwegen in het hele land de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Het gaat onder meer om de A2, A7, A9, A27 en de A58.

Matrixborden geven de snelheidsbeperking aan. De snelheidsnorm is geen advies, maar een wettelijk verplichte maximumsnelheid. Niet iedereen houdt zich echter aan de snelheidsnorm, zo heeft Rijkswaterstaat geconstateerd. Volgens het KLPD heeft dit tot nog toe geleid tot veel ongevallen. De controles moeten een einde maken aan deze verkeersonveilige situatie.

Het KLPD controleert ook extra op het inhaalverbod voor vrachtauto's dat op borden is aangegeven. Weginspecteurs zagen geregeld dat vrachtwagens de snelheidslimiet negeren, links blijven rijden en het verkeer voorbijdenderen. Maandag waren er zeker 44 ongevallen waarbij een vrachtwagen was betrokken. Ook kantelden vijf vrachtwagens op plekken waar de snelheid was verlaagd naar vijftig kilometer per uur.

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO riepen chauffeurs dinsdag op zich aan te passen aan de weersomstandigheden en hun snelheid te matigen.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  21-12-2010  


|

FlitsKaart