Extra kosten na botsing met truck

 

Rechtsbijstandverzekeraar DAS waarschuwt dat een aanrijding met een vrachtwagen of auto met aanhanger automobilisten duizenden euro's kan kosten als hun schadeformulier niet goed wordt ingevuld. In het vorige vakantieseizoen raakten tientallen klanten per week hierdoor in de problemen.

Het punt waar het mis gaat, is het kenteken dat mensen na een aanrijding opschrijven. Vaak is dat het nummerbord dat ze op de caravan of aanhanger van de vrachtwagen zien zitten.
Probleem is alleen dat aanhangers sinds een paar jaar een eigen kenteken hebben.


En de houder hiervan is lang niet altijd dezelfde als degene die de auto of truck bestuurt die de aanhanger trekt.

Identiteit
"Het probleem daarvan is dat je uiteindelijk wel bij de eigenaar van het trekkende voertuig moet zijn voor de schadevergoeding", zegt Roy Kwant van DAS. "Aanhangers zijn niet zelfstandig WA-verzekerd en juridisch ligt de aansprakelijkheid bij de bestuurder van de auto of vrachtwagen."

"Heb je zijn kenteken niet, dan zit je met een groot probleem. Vaak is het namelijk bijzonder ingewikkeld om nog achter de identiteit van de chauffeur te komen. En dan draai je zelf voor de schade op. 'Kwant: "We adviseren daarom mensen met klem beide nummerborden goed op te schrijven. Want daarmee kun je een heleboel ellende voorkomen."

 
 
Bron: Telegraaf
 
  14-6-2011  


|

FlitsKaart