Extra strenge verkeerscontroles moeten slachtoffers TT voorkomen (27-06-2009)

 

De politie Noord-Holland Noord weet uit ervaring dat de wegen naar Assen tijdens de TT door sommige motorfanaten worden omgetoverd tot racecircuit. Om daar een stokje voor te steken kondigt men ‘extra strenge’ controles aan op de A7 en de Afsluitdijk, waar “snelheidsrecords worden gebroken”.

De politie waarschuwt voor hardrijders die zichzelf overschatten en ‘nietsontziend doorjakkeren’. “Dan hebben we het over 200 km per uur of meer”, zegt Nico Schaper. “Onacceptabel en levensgevaarlijk”, meent de groepschef Verkeershandhavingsteam van NHN. Daarom zijn er op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni extra verkeerscontroles op de A7 en de Afsluitdijk.

Die controles worden uitgevoerd door agenten in onopvallende videoauto’s en videomotoren, waarbij het korps NHN samenwerkt met de korpsen van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Daarnaast vindt op zaterdag 27 juni een alcoholcontrole plaats, de bekende fuik. Daarbij wordt een alcoholbus ingezet. “Met dit alles hopen we te voorkomen dat de TT Assen wordt overschaduwd door verkeersslachtoffers”, aldus de politie.

 
 
Bron: Webregio.nl
 
  18-6-2009  


|

FlitsKaart