Fietsersbond wil boetes voor foute dodehoekspiegels

 

De Fietsersbond wil dat vrachtwagenchauffeurs met verkeerd afgestelde dodehoekspiegels onmiddellijk op de bon worden geslingerd. De belangenorganisatie reageert hiermee op het bericht van de politie Amsterdam woensdag dat 85 procent van de dodehoekspiegels verkeerd is afgesteld.

Volgens de bond mag na de uitgebreide mediacampagne van chauffeurs worden verwacht dat ze op de hoogte zijn van de noodzaak van de spiegel. "Chauffeurs die willens en wetens met een fout afgestelde spiegel de weg op gaan zijn echt onverantwoordelijk bezig", aldus Bernhard Ensink, directeur van de Fietsersbond.

De Fietsersbond juicht het toe dat de politie in Haarlem en Amsterdam actief controleert, maar de aanpak van overtreders mag harder. Betere voorlichting van fietsers over de gevaren is volgens de bond 'niet het meest noodzakelijke'. "Een vrachtwagen met een dode hoekspiegel, waarin de dode hoek niet te zien valt, hoort onmiddellijk beboet te worden. Een auto met een rem die niet werkt, wordt ook van de weg gehaald."

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  28-8-2003  


|

FlitsKaart