File door snelheidscontrole A13 / KLPD: geen aangepast beleid snelheidscontroles2801x

De weggebruiker op de A13 richting Rijswijk heeft donderdagochtend last gehad van een mobiele snelheidscontrole bij Delft-Zuid.

De plaats van de opstelling is opmerkelijk te noemen. De spitsstrook houdt daar op, waardoor het verkeer sowieso de snelheid moet verlagen om van rijstrook te wisselen.

De uiteindelijke filelengte viel mee, nog geen twee kilometer. Nadat bleek dat de controle vertraging veroorzaakte vertrok de politie op last van Rijkswaterstaat.

KLPD: geen aangepast beleid snelheidscontroles

Het KLPD, verantwoordelijk voor de uitvoering van de snelheidscontroles, zal vanaf maandag 1 september niet extra gaan controleren om autosnelwegen waar de maximumsnelheid om hoog gaat.

Vanaf 1 september mag op circa de helft van het autosnelwegennet 130 km/u worden gereden, in een aantal gevallen alleen in de periode van 19.00 tot 6.00 uur. De snelheid gaat omhoog op snelwegen waar geen milieu- of veiligheidsbezwaren zijn.

Jaarlijks voert het KLPD zo'n 2.500 snelheidscontroles uit op autosnelwegen.

Bron

Bron:  VID

Melder: Speedmaster

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dat snelheidscontroles op autosnelwegen niets voegen aan de verkeersveiligheid is meer dan bekend.

Het doel was de schatkist weer eens te spekken, maar nu moet het bedrijfsleven de economische schade van een onzinnige controle dragen.

Wanneer staat er een minister op die mobiele snelheidscontrole op autosnelwegen gaat verbieden.