File op A27 door politiecontrole [UPDATE: Liegen voor gevorderden]

 

Een politiecontrole zorgt woensdagmiddag voor vertraging op de A27 richting Almere. Het betreft een algemene controle op vrachtwagens en personenauto's.

Een groot aantal politievoertuigen staan opgesteld bij verzorgingsplaats Eemakker en dat trekt aandacht van de automobilisten. Om 17:00 uur stond er een file van 6 kilometer.

Rijkswaterstaat heeft de politie verzocht de controle te staken.

Update 17:22 uur
De controle blijkt van de regiopolitie en die zou weigeren de controle te beëindigen.

Update 18:02 uur
De VID heeft de politie opnieuw verzocht de controle te staken. De file is inmiddels aangegroeid tot 10 kilometer. Vanaf Bilthoven tot Huizen rijdt het langzaam.

Update 18:09 uur
De politie zegt bij monde van een voorlichtster dat de controle niet beëindigd gaat worden. De controle is ruim van tevoren aangevraagd en aangekondigd op een informatiebord.

[UPDATE]Integrale transportcontrole A27

Eemnes - Agenten hielden woensdag 18 september tussen 12:00 en 20:00 uur een grote integrale transportcontrole op de A27. Agenten kregen daarbij ondersteuning van onder andere de Belastingdienst, Verkeerspolitie, Milieu politie en de Vreemdelingendienst Midden-Nederland.

Voor de milieu controle werden 34 vrachtwagens gecontroleerd. Hiervan waren er 24 in overtreding. Veel voorkomende overtredingen waren het niet voldoen aan de technische eisen en het overbrengen van afvalstoffen.

Proces-verbaal
De politie heeft voor diverse zaken proces-verbaal opgemaakt, onder meer voor het rijden zonder rijbewijs. In totaal heeft de politie 100 bekeuringen uitgeschreven en 160 blaastesten afgenomen.

ANPR
Het automatische nummerplaatherkenning (ANPR) systeem van de politie scande 11.000 kentekens en matchte 300 hits.
Ongeveer 290 hits waren voor de Belastingdienst. In totaal werd voor ongeveer 22.000 euro aan achterstallige boetes/aanslagen geïnd. Daarnaast werd er op 41 motorvoertuigen beslag gelegd. Negen auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd.

File
De politie kreeg een melding dat de controle zorgde voor file vanaf Hilversum. Dit was echter niet het geval. De file behoorde tot de gebruikelijke avondspits en de weersomstandigheden.

 
 
Bron: VID.nl
 
  18-9-2013  


|

FlitsKaart