Fileoverlast loopt op552x

DEN HAAG - De fileoverlast door wegwerkzaamheden, een doorn in het oog van tal van beroepsorganisaties, van werkgevers tot verladers, loopt op.

De filedruk, uitgedrukt in kilometerminuten (in totaal 7,8 miljoen), lag over nagenoeg de eerste helft van dit jaar 17 procent hoger dan in dezelfde periode van 2006, meldde maandag verkeersminister Camiel Eurlings de Tweede Kamer. De zwaarste files stonden in het tweede kwartaal op de omleidingsroutes van de weekendafsluitingen op de A2 door werkzaamheden aan de Maasbrug in juni.

De cijfers komen overeen met gegevens van de VerkeersInformatieDienst (VID). Belevingsonderzoek wijst echter uit dat een ruime meerderheid (62 procent) van de weggebruikers tevreden is met de manier waarop de hinder wordt beperkt; 10 procent is dat niet. Dat is een beter resultaat dan over de eerste helft van 2006.

De weggebruiker is het meest ontevreden over snelheidsbeperkingen terwijl er niet gewerkt wordt achter afzettingen en vervelend rijgedrag van andere weggebruikers.

De omvang en de aard van de werkzaamheden dit jaar zijn de grote boosdoeners, maar wijken niet af van wat was voorspeld. Rijkswaterstaat, vervolgt Eurlings, verwacht dat de filezwaarte voor heel 2007 een geringe stijging ten opzichte van 2006 zal laten zien, maar wel binnen de door de Kamer gestelde grens van 10 procent files als gevolg van wegwerkzaamheden.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram