Fiscus flitst leaserijders4399x

De belastingdienst fotografeert kentekens op grensovergangen om zo leaserijders te betrappen die zeggen dat ze geen privékilometers met hun bedrijfswagen rijden. Door dat te verzwijgen, besparen tienduizenden leaserijders een bijtelling die kan oplopen tot vele honderden euro's per maand.

Dus wie fraudeert met een auto van de zaak kan morgen beter met een ander voertuig op vakantie gaan, zo meldt het Financieele Dagblad. Komende dagen vertekken nog weer eens 1.1 miljoen mensen op vakantie. Wie op de grens een blauwe auto met gele stippen passeert, weet dat hij geflitst is.

In Nederland hebben ruim 1.2 miljoen mensen een auto van de zaak. 180.000 mensen geven aan de fiscus aan dat ze niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden en zijn dus vrijgesteld van de belastingbijtelling. In de praktijk sjoemelen nogal wat van die autorijders een kilometerboekhouding bij elkaar om aan de bijdrage te ontkomen. 30 % zou de boel wel eens kunnen tuillen, en dat scheelt miljoenen euro's belastinggeld.

Afgelopen voorjaarsvakantie heeft de belastingdienst al een keer een flitsactie gehouden bij pretparken en bouwmarkten. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Wie wordt betrapt krijgt bij thuiskomst van de vakantie een blauwe envelop met de vraag eens uit te komen leggen hoe het zit met die kilometers.

Bron:  Telegraaf

Melder: GZ

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram