Flevoland: Snelheidsmetertest

 

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland geeft de automobilisten en motorrijders zaterdag 30 september 2006 de gelegenheid de snelheidsmeter van hun eigen voertuig te meten. Hiervoor staan dan drie radarauto’s opgesteld op het Friesepad in Emmeloord.Het VerkeersTeam heeft dit al meerdere malen met veel succes gedaan. Aanleiding waren klachten van automobilisten, die een snelheidsbekeuring kregen terwijl zij dachten volgens hun eigen snelheidsmeter binnen de grenzen van de snelheidslimiet te rijden. Overigens is inmiddels gebleken dat nagenoeg alle snelheidsmeters naar boven afwijken, dus MEER aangeven in plaats van MINDER.

De test is eenvoudig: langs het Friesepad staan drie radarauto’s, waar men met respectievelijk 50, 80 en 100 km/h langs mag rijden. Kort na de radarauto’s staan displays met de werkelijk gereden snelheid, die men op een kaartje kan noteren. Zo weet men altijd de werkelijke snelheid.

Aan het einde van het traject heeft de politie een informatiemarkt opgezet, met onder meer de videosurveillanceauto, het mobiele alcoholkantoor, blaasapparatuur, radarapparatuur en de lasergun. Ook de VerkeersOngevalsAnalyse is met een voertuig en materieel aanwezig. Veilig Verkeer Nederland laat met de kantelsimulator zien dat je ook in een gekantelde auto uit de autogordel kunt komen.Voor de jeugd is de Harley Davidson van het tv-programma Blik op de Weg opgesteld. Leuk om zelf een foto van uw kind op een politiemotor te maken.

De actie start om 10.30 uur en de laatste deelnemer wordt om 14.30 uur op het traject losgelaten. Gedurende dit tijdvak is op het Friesepad eenrichtingsverkeer ingesteld vanuit de richting Muntweg naar de Casteleijnsweg.De deelname aan de snelheidsmetertest is gratis, maar deelname is wel op eigen risico.De deelnemers wordt aangeraden een passagier mee te nemen, zodat de bestuurder op zijn snelheidsmeter kan letten en de passagier van de display de werkelijk gereden snelheid kan aflezen en dit kan noteren. 
 
Bron: Politie.nl
 
  27-9-2006  


|

FlitsKaart