Flevolander moet weinig hebben van snelheidslimieten in de polder

 

Weggebruikers in Flevoland hebben minder begrip voor snelheidsbeperkingen dan weggebruikers in de rest van Nederland.
Dat heeft Wim Kleinhuis, plaatsvervangend korpschef van de politie Flevoland, onlangs gezegd tijdens een bijeenkomst van Veilig Verkeer Nederland. Volgens veel automobilisten kan er in de polder best harder worden gereden, want de wegen zijn hier lang en recht.

De politie voelt er weinig voor het aantal snelheidscontroles op te schroeven, ze verwacht meer van efficiëntere en slimmere controles, zoals gevarieerde snelheidslimieten. "Als het moet langzamer, als het kans harder. Dat geeft meer draagvlak", zegt politiewoordvoerder Evert Onink in een toelichting. "En we laten zien dat er wordt meegedacht over de juiste limiet."

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek voor de Verkeersveiligheid propageert juist een harde hand, met meer controles, maar daar voelt de Flevolandse politie vooralsnog weinig voor. "We zijn beducht voor ons imago. Wij hebben weggebruikers ook nodig voor tips over allerlei vormen van criminaliteit."

Flevoland verwacht meer van een andere aanpak. "We kunnen ook in vijf minuten alle kentekens controleren op een wegvak en de mensen in een brief uitleggen over het hoe en waarom van de limiet op die plek", stelt Onink. "Een weg kan wel uitnodigen om honderd te rijden, maar als daar ook langzaam verkeer komt, dan kan dat echt niet."

 
 
Bron: De Stentor
 
  3-3-2009  


|

FlitsKaart